E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftanın en düşüğünü yakın!---

Altın haftanın en düşüğünü yakın!

Altın haftanın en düşüğünü yakın!
11 Nisan 2013 - 09:50 borsagundem.com

Altın son bir haftanın en düşük seviyesi yakınlarında dalgalı bir seyir izliyor

Altın, düşük fiyatların alıcıları çekerken, ABD merkez bankası Fed'in teşvikleri azaltabileceği spekülasyonu sonucu bazı yatırımcıların altın varlıklarını azaltması sonucu, son bir haftanın en düşük seviyesi yakınlarında dalgalanıyor.
Spot altın güniçinde ons başına 1,553.65 dolar ile 5 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, hafifçe toparlanarak Singapur saati ile 14:29'da ons başına 1,558.93 dolar seviyesine geldi. Altın dün yüzde 1.7 ile 20 Şubat'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
ABD'de dün açıklanan Fed'in Mart ayı toplantı tutanaklarına göre, bazı Fed yetkilileri, merkez bankasının parasal genişlemeyi bu yılın ilerleyen dönemlerinde azaltması ve yılsonuna kadar durdurması gerektiğini düşünüyor. Fed parasal genişleme programı çerçevesinde her ay 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapıyor. Dünyanın en büyük exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın miktarı dün 1,183.53 tona düşerek Mayıs 2010'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Mark Pervan, bugünkü bilgilendirme notunda, "Altına yönelik negatif beklenti sürüyor, SPDR Gold Trust'tan gelen son veriler varlıkların azaldığını gösterdi," dedi ve "Fed tutanaklarının etkisi, zayıf çıkan son ABD verilerinin önüne geçti" şeklinde görüş bildirdi.
ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisi son dokuz ayın en yavaş artışını gösterdi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, bu hafta başında yaptığı açıklamada, ABD'de ekonomik koşulların istediği yerde olmadığını söyledi. Merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek için teşviklerini artırmalarının desteği ile 12 yıl ard arda yükselen altın, bu yıl, SPDR varlıklarının yüzde 12 azalması ile birlikte, yüzde 6.8 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)