E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın alımlarını 1140 seviyesine genişletti---

Altın alımlarını 1140 seviyesine genişletti

Altın alımlarını 1140 seviyesine genişletti
19 Aralık 2016 - 10:25 borsagundem.com

Altın dolardaki son düşüşün etkisiyle kazançlarını ikinci güne taşıdı

Değerli metalde geçtiğimiz hafta ortasında Fed'in 2017 yılına yönelik almış olduğu üç faiz artırımı öngörüsüyle birlikte satış baskısı devam etmişti. Haftanın son işlem gününde ise gelen tepki
alımlarıyla beraber altın fiyatlarında bir miktar toparlanma meydana geldi.

Haftayı 1133 dolar seviyesinden tamamlayan altın, haftanın ilk işlem gününe alımla başladı. Dolar endeksindeki gevşeme ile güvenli liman olan altında alımlar hızlandı. 1142.46 dolara kadar yükselen altın yüzde 0.67 kazançla 1141 dolar seviyesinde işlemlerine devam ediyor.

Bugün ise Fed Başkanı Janet Yellen'ın akşam saatlerinde yapacağı açıklamalar değerli metalde hareketliliğin atmasına neden olabilir.

Altında 14 günlük RSI göstergesi Cuma günü ardı ardına yedi gün 30 seviyesinin altında kalarak, bazı traderlar için fiyatların yükseliş hazırlığında olduğunu işaret etmişti.

Singapur'da “2017'de üç faiz artırımı beklenmesi nedeniyle, Trump'ın enflasyonist politikaları uygulamakta başarısız olması durumunda faiz artırımı beklentilerinin revize edilmesi ihtimali görüyorum” diyen Phillip Futures stratejisti Bryan Lum, “ABD-Çin ilişkilerindeki ek belirsizlik ve altında mevcut aşırı satım seviyeleri, güvenli liman olarak görülen değerli metalin hedge arayan yatırımcılar için cazibesini artırıyor” şeklinde devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)