E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftayı karla bitirebilir---

Altın haftayı karla bitirebilir

Altın haftayı karla bitirebilir
11 Ocak 2013 - 12:00 borsagundem.com

Altın, Çin'den görüdüğü talep ile altı haftalık düşüş serisini sonlandırarak haftalık kazanca hazırlanıyor

Altın günü ekside götürüyor olmasına rağmen hafta boyu Çin'den görüdüğü talebin Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv'den gelen tahvil alımının bu yıl içinde durdurulabileceğine dair işaretlerin doları destekliyor olmasına baskın gelmesi ile altı haftlık düşüş serisini sonlandırarak haftalık kazanca hazırlanıyor. Yen bazlı altın altın fiyatları rekor krıarken platin ise Eylül ayından beri en iyi haftalık kazancına hazırlanıyor.
Spot altının onsu daha önce yüzde 0.3 kadar düşüşle 1,671.25 dolara gerilemesinin ardından Singapur'da yerel saatle 15.18'de 1,674.05 dolardan alıcı buldu. Kıymetli metal, geçtiğimiz hafta yüzde 1.1 yükselerek 2004 yılından beri en kötü haftalık kayıp serisini sonlandırdı. Fiyatlar dün 3 Ocak tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,678.81 dolara değdi.
Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv'in açıklanan son toplantı tutanaklarından tahvil alım programının bu yıl içinde sonlandırılabileceğine dair işaretlerin gelmesinin ardından sert düşüşle 4 Ocak tarihinde ağustos ayından beri en düşük seviyeye gerileyen kıymetli metal verdiği kayıplara rağmen o günden bu yana yüzde 2.9 artış kaydetti. Külçe altının merkez bankalarının ekonomilerini desteklemek adına attıkları adımlar ve yatırımcının güvenli liman arayışı ile kazancını 12. yıla taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)