E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın haftayı yükselişle geçmeye hazırlanıyor---

Altın haftayı yükselişle geçmeye hazırlanıyor

Altın haftayı yükselişle geçmeye hazırlanıyor
05 Ekim 2018 - 09:19 borsagundem.com

Altın fiyatları, dolar ve faizlerdeki yükselişe karşın haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor

Altın fiyatları, ABD'de bugün açıklanacak olan istihdam verileri öncesi, dolarda ve tahvil faizlerindeki yükselişe sürpriz birçimde güçlü bir şekilde direnerek, haftayı kazançla geçmeye yöneldi.

Yatırımcıların dikkatleri, kısmen ABD ekonomisinin gücünü gösteren verilerden kaynaklanan tahvil piyasasındaki satış dalgasının ardından, TSİ 15:30'da açıklanacak olan aylık ABD istihdam verilerine çevrildi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının gösterge faizi er ya da geç nötr seviyeye yükseltebileceğini söylemesi ile birlikte 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek Singapur saati ile 12:00'de ons başına 1,198.92 dolara indi ve bu hafta yüzde 0.7 yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi ve bu hafta yüzde 0.9 yükseldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 3.19 seviyesindeydi ve bu hafta 13 baz puan yükseldi.

Oversea-Chinese Banking Corp.ekonomisti Barnabas Gan, "ABD istihdam verileri, Fed Başkanı Powell'ın son olumlu söyleminin ardından, altın gözlemcileri için çok ilginç olacak," dedi ve "Piyasa gözlemcileri gelen verilerin Powell'ın ABD işgücü piyasasına ilişkin görüşleri güçlendirip güçlendirmeyeceğini yakından izleyecek. Zira bu durum Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitmesi konusunda ilave ipuçları verecek" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 14.5718 dolara indi ve bu hafta yüzde 0.6 geriledi.

Platin ons başına 825.13 dolar seviyelerinde yatay seyretti ve bu hafta yüzde 1.1 yükseldi.

Palladyum fazla değişmeyerek ons başına 1,057.54 dolarda kaldı ve bu hafta yüzde 1.6 ile Temmuz ortasından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)