E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, Haziran ayını kayıpla kapatıyor---

Altın, Haziran ayını kayıpla kapatıyor

Altın, Haziran ayını kayıpla kapatıyor
30 Haziran 2017 - 07:36 borsagundem.com

Altın fiyatları, hisse seentlerindeki ralli ile birlikte, Haziran ayını kayıpla geçmeye yöneldi

Altın fiyatları, küresel hisse senetleri göstergesinin tüm zamanların en yüksek seviyesi yakınında seyretmesi ve buna bağlı olarak risk iştahının azalması ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin zayıflaması ile birlikte, Hazran ayında yüzde 1.9 düştü ve bu yılın ilk aylık bazda kaybına yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek ons başına 1,245.26 dolarda yatay seyretti. Metal bu hafta yüzde 0.9 ve bu çeyrekte yüzde 0.3 düştü.

Australia & New Zealand Banking Group, bugünkü bilgilendirme notunda, "Güçlü hisse senedi piyasaları ve daha şahinleşen merkez bankaları, altın gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebi zayıflatıyor," dedi ve "Son günlerde risk iştahının artması ile birlikte, altın muhtemelen sakince düşmeye devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Küresel hisse senetleri, hisse senedi gösterge endekslerinin geçen haftanın başında rekor seviyede olması ile birlikte, üst üste sekizinci ayı da kazançla geçmeye yöneldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)