E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın için iyimser tahmin!---

Altın için iyimser tahmin!

Altın için iyimser tahmin!
13 Ağustos 2013 - 16:11 borsagundem.com

Son zamanların en iyi geri dönüşünü yapan altının ons fiyatına yönelik iyimser tahminler geliyor

Altın son haftalarda büyük bir geri dönüş yaparak Haziran’daki en düşük seviyesinden yüzde 13 değerlendi. Değerli metaldeki yükseliş yatırımcıların altına yönelik algılarının yeniden değişip değişmediği tartışmasını gündeme getirdi.
Altının onsu bugünkü işlemlerde 1,336 dolar seviyesini görerek son üç haftanın en yükseğine yakın seyretti. Değerli metal dünkü işlemlerde 1,350 dolar ile 21 günün zirvesini görmüştü.
FİZİKİ TALEP ETKİLİ

Altının onsundaki değerlenmede kısa vadeli pozisyonlar ve özellikle Çin’den gelen fiziki talep etkili oldu. Çin Altın Birliği’nin (CGA) Pazartesi günü açıkladığı rakamlar, ülkede altın tüketiminin yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 53 arttığına işaret etti.
Değerli metaldeki yükselişi destekleyen tek unsur bu değil.
Dünyanın en büyük altın fonu SPDR Gold’da geçen hafta Cuma itibariyle yaklaşık 2 metrik ton artışla 911 metrik tona çıktı.
Bu 10 Haziran’dan bu yanaki ilk yükseliş olarak kabul ediliyor.
Finansal danışmanlık şirketi IG Markets’ın Başpiyasa Stratejisti Chris Weston, “Şu anda fiziki talep ile spekülatif talep arasında ciddi bir savaş var. Ancak en önemli gelişme Çin’den fiziki talebin artmış olması” dedi.
1,400 DOLARI TEST EDEBİLİR
Weston, “Altının onsu 1,348 doların üzerine çıkarsa önce 1,370 doları sonra da 1,400 doları test edebilir” dedi.
Finansal danışmanlık şirketi Paradigm Securities’in Doğal Kaynaklar Birimi Başkanı Barry Dawes, fiziki talebin artmasının altında alım getirdiğini ifade etti.
CNBC’ye konuşan Dawes, “Fiziki talep artışta. Asya’da dünyanın diğer bölgelerinde görülmeyecek bir hareketlilik görüyoruz. Bu da yatırımcıların algısını etkiliyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)