E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın için önemli uyarı---

Altın için önemli uyarı

Altın için önemli uyarı
20 Nisan 2012 - 19:05 borsagundem.com

Uluslararası yatırımcı Jim Rogers, altın fiyatlarının bu yıl düşeceğini öngördü

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, altın yatırımcılarını üzecek bir haber verdi ve altının bu yıl soluklanacağı tahmininde bulundu.
Altın 1999'daki 300 dolar seviyelerinden, şu anda 1,600 dolara çıktı. 2011'de 1,900 dolara sıçrama yapan altında şimdi ise düzeltme bekleniyor.
Herhangi bir varlığın 11 yıl üst üste değerlenmesinin alışılmadık bir şey olduğunu belirten Rogers, bu sebeple altındaki düzeltmenin devam etmesini beklediğini ifade etti.
Özellikle Fed'in ekonomiyi desteklemek için faiz oranlarını sıfıra yaklaştırması ve piyasaya trilyonlarca dolar enjekte etmesinden bu yana Rogers, altında boğaların yanında yer alıyor.
Fed'in politika hamlelerinin doları zayıflatması ve enflasyonist baskıları tetiklemesi, altını daha da cazip bir yatırım aracı hâline getirdi. Avrupa'daki borç krizi de altının yükselişini destekledi.
Rogers, uzun vadede altın trendinin hala yukarı yönlü olmasından ötürü Yatırımcıların altında hemen satışa geçmemesi gerektiğini belirterek, ancak yakın zamanda iyi bir alım fırsatı doğacağına dikkat çekti ve altının 1,100-1,200 dolara gerilemesi hâlinde alıma geçilmesini tavsiye etti.
Ancak diğer bazı uzmanlar, özellike ABD ekonomisinin hız kazanmaya devam etmesi hâlinde altının yükselişinin hız keseceğini düşünüyor. Vatan

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)