E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın için tahmin geriledi---

Altın için tahmin geriledi

Altın için tahmin geriledi
09 Ocak 2014 - 13:54 borsagundem.com

Bank of America, 2014 yılı için altın fiyat tahminini yüzde 11 düşürdü

Bank of America Merrill Lynch (BofA) analisti Michael Widmer, bugün yayınlanan raporda, Banka'nın 2014 yılı için altın fiyat tahminini yüzde 11 düşürerek ons başına 1,150 dolara indirdiğini kaydetti.

Widmer, yatırımcıların altın satmaya devam ettiğinin görüldüğünü ve bunun da fiyatları 1,000 dolara doğru gönderdiğini kaydetti ve "Geleneksel fiziki altın piyasasında, Hindistan ve Çin'den gelen alımlar, her durumda, fiyatların daha da düşmesini engelleyecek denli güçlü olmayacak" dedi.

Endeks yeniden dengelenmesinin altına 14 Haziran'a kadar destek sağlayabileceğine dikkat çeken Widmer, "Devam eden düşüş beklentimiz, en iyi yükselen ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve süregelen enflasyon baskılarındaki zayıflıkta yansımasını bulan zorlu makroekonomik ortamdan kaynaklanıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yalan09 Ocak 2014 15:22

    inanmayın altının yerin altından bir çıkarılma maliyeti var bu bu enflasyonda altının 1000 doların altına düşmesi mucize olur

  • satıp bir daha almamalı09 Ocak 2014 15:09

    eylülde 850 dolara düşünce elinde altın tutanlar bakırköyde yatacak yer arar herhalde.