E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın iki haftanın zirvesine yaklaştı---

Altın iki haftanın zirvesine yaklaştı

Altın iki haftanın zirvesine yaklaştı
09 Ekim 2014 - 08:21 borsagundem.com

Altın, Fed yetkililerinin ekonomiye yönelik risklere dikkat çekmesinin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı

Altın, Fed yetkililerinin ABD ekonomisinin küresel yavaşlamadan dolayı risk altında olabileceğine ilişkin endişelerini dile getirmesinin ardından doların zayıflaması ve güvenli liman alımlarının artması sonucu yükselişini sürdürdü ve Haziran ayından bu yana en uzun süreli rallisine yönlendi. 

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,225.60 dolara kadar çıkarak 26 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 11:02'de 1,224.16 dolara geldi. Metal, Fed'in dün faizleri "kaydadeğer bir süre" sıfır seviyesi yakınında tutma taahhüdünü koruduğu 16-17 eylül toplantısının tutanaklarını açıklaması ile birlikte, dün itibariyle son üç günde yüzde 2.5 değer kazandı. 

Fed'in toplantı tutanaklarına göre, bir grup Fed yetkilisinin ABD'de ekonomik genişlemenin dış ekonomik büyümenin algılanandan daha yavaş olması halinde "beklediklerinden daha yavaş olabileceğini" kaydetmesinin ardından, Altın, 6Ekim'de 1,183.24 dolar ile gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden başlattığı çıkışını daha da ilerletti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, 3 Ekim'de gördüğü yaklaşık dört yılın zirvesinden gevşemesinin ardından bugün fazla değişmedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)