E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ikinci yarıda yükselebilir---

Altın ikinci yarıda yükselebilir

Altın ikinci yarıda yükselebilir
08 Temmuz 2013 - 08:08 borsagundem.com

Altında tarihi göstergeler yükselişi işaret ediyor

Tarihi göstergeler geçtiğimiz çeyrekte 44.7 milyar dolarlık düşüş kaydeden altın yatırımcılarının 2. yarıda daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor.
Bloomberg'in verileri, geçtiğimiz yıl 44.7 milyar dolar ile rekor değer kaybeden altın fonu yatırımcılarının, yılın  2. yarısında daha iyi performansa sahip olacağını gösteriyor.
Veriler, altının 20 yıl boyunca düştüğü 1981-2000 yılları arasındaki ikinci yarı kazançlarının yüzde 1.3 olduğuna işaret ediyor. Aynı dönemde ilk yarıdaki kayıplar yüzde 3.9'larda seyrediyor. Altın fiyatlarının Nisan'da ayı piyasasına girmesiyle yatırımcılar ikinci çeyrekte altın destekli ETP'lerden 404.4 metrik tonluk satış yaptı.
Bazı yatırımcıların tasarruf aracı olarak gördükleri altına inançlarını kaybetmesinin ardından altın 13 yıldır ilk kez düştü. Düşüşler, dünya genelinde mücevher ve sikke taleplerini artırdı. İkinci yarı, Hindistan ve Çin gibi dünyanın en büyük altın alıcılarının yer aldığı Asya'da düğün ve dini bayramların olduğu ve fiziki talebin arttığı döneme denk geliyor.
Fiziki trendin her zaman mevsimsel olduğuna dikkat çeken MKS SA'nın para birimi ve altın işlemleri müdürü Bernard Sin, fiziki oyuncuların farklı bir tür olduğunu ve bu kişilerin her zaman diplerden satın aldığını söyledi. Sin, "Fiziki destek devam edecek" yorumunda bulundu.
Altın 2001'de başlayan boğa piyasası boyunca ikinci yarıda ortalama yüzde 11 artış kaydetti. Thomson Reuters GFMS'nin verilerine göre geçtiğimiz 12 yılın 9'unda ikinci yarıda talepler yüksekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)