E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın istihdam öncesi düştü---

Altın istihdam öncesi düştü

Altın istihdam öncesi düştü
05 Temmuz 2013 - 08:57 borsagundem.com

Altın, ABD istihdam verisinin teşviklerin azaltılacağı beklentisini güçlendirebileceği endişesi ile düştü

Altın, bugün açıklanacak olan ABD istihdam verisinin ekonomide iyileşme sinyallerine katkıda bulunabileceği ve bunun da Fed'in teşvikleri azaltabileceği beklentilerini güçlendirebileceği endişesi ile düşüşünü ikinci güne taşıdı ve son üç haftadaki ilk haftalık kazancını daralttı.
Spot altın yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,242.50 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 10:17'de, 1,243.66 dolara geldi. Fiyatlar bu hafta, son 34 haftanın en düşük seviyesine inilmesinin bir miktar fiziki talep getirmesi ve Mısır'daki kargaşa ve Portekiz'deki siyasi krizin güvenli liman alımlarını getirmesi ile yüzde 0.7 yükseldi.
Altın yılın ikinci çeyreğinde, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomideki iyileşmenin devam etmesi durumunda, varlık alımlarının bu yıl azaltılabileceğini kaydetmesi ile birlikte yüzde 23 değer kaybetti. Bugün ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak olan Haziran ayı işsizlik oranı verisinin yüzde 7.6'dan yüzde 7.5'e düşmesi ve Mayıs ayında 175,000 artan tarım dışı istihdamın ise 165,000'lik bir artış göstermesi bekleniyor.
Çin'de bankaların kötü kredilerini satın alması için kurulan dört fondan birinin bir birimi olan Cinda Futures Co. analisti Lv Jie, "Herkes bugün ABD istihdam verilerini çok yakından izleyecek," dedi ve "Eğer veriler güçlü doları desteklerse, bu altın için aşağı yönlü bir durum olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)