E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın istihdam sonrası yükseldi---

Altın istihdam sonrası yükseldi

Altın istihdam sonrası yükseldi
02 Ağustos 2013 - 17:08 borsagundem.com

Altın, ABD istihdam verisinin beklenenden kötü çıkması sonrası sıçradı

Altın New York'ta, ABD'de tarım dışı istihdamın temmuz ayında beklenenden düşük bir artış göstermesinin, Fed'in teşviklere devam edeceği yolundaki beklentileri güçlendirmesinin etkisi ile, sıçrama yaparak gün içindeki kayıplarını geri aldı.
ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz ayında, 185,000 artması beklenirken, 162,000'lik bir artış gösterdi. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 19 Haziran'da yaptığı konuşmada, ekonomideki iyileşmenin sürmesi ile birlikte, tahvil alımlarının azaltılabileceğini söylemesinin ardından, geçen ay yaptığı açıklamada, varlık alımlarının Eylül ayında azaltılmaya başlanmasına yönelik karar için erken olduğunu belirtti.
Chicago'da Archer Financial Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "İstihdam verisi, ekonomi için fazla istenen bir seviyede çıkmadı ve Fed teşviklerde henüz fren yapmayabilir," dedi ve "Yatırımcılar verilerden gelen karışık sinyallerden dolayı çok temkinli" şeklinde değerlendirmede bulundu.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1'den az bir yükseliş göstererek, ons başına 1,311.70 dolara çıktı. Kontrat gün içinde yüzde 2.2 düşerek, 1,282.40 dolar ile, 18 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.
İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 48 üzerindeydi.
Fiyatlar bu yıl, bazı yatırımcıların metalin servet koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmelerinin ardından ve Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını daraltabileceği sprkülasyonunun arttığı bir ortamda, dün itibariyle yüzde 22 düştü. Altın, merkez bankasının 2 trilyondan fazla borçlanma kağıdı alımı yapmasının da desteği ile, 2008 yılından, 1,923.70 dolar ile rekor kırdığı Eylül 2011 arasındaki dönemde değerini ikiye katladı.
Eylül vadeli gümüş kontratları, New York'ta, yüzde 1.5 sıçrayarak, ons başına 19.91 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)