E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın istihdam verisi öncesi dalgalı---

Altın istihdam verisi öncesi dalgalı

Altın istihdam verisi öncesi dalgalı
08 Mart 2013 - 10:05 borsagundem.com

Altın ABD istihdam verisi öncesi kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Altın fiyatları, ABD'de istihdam piyasasının iyileşmekte olduğunu göstermesi beklenen ve buna bağlı olarak ilave teşvik beklentilerini azaltıp,doları yukarı yönde etkileyen veri öncesi, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalı seyrediyor. Gümüş fiyatları düştü.
Spot altın dünkü seviyesi olan ons başına 1,578.97 dolardan, bugün Singapur saati ile 15:20'de ons başına 1,579.40 dolara geldi. Metal dört hafta üst üste düştükten sonra bu hafta yüzde 0.2 yukarıda. Gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 28.8625 dolara geldi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Dolar, bugün ABD'de açıklanacak olan ve Şubat ayında daha fazla kişinin işe alındığını göstermesi beklenen veri öncesi, altı önemli para biriminden oluşan sepet karşısında değer kazandı.
Altın, Fed'in, ekonomik toparlanmanın hız kazanması ile birlikte teşvikleri yavaşlatabileceği beklentisi ile, Şubat ayındaki düşüşü ile bilrikte beş ay üst üste kayıp yaşadı. Bu, 1997'den bu yana en uzun süreli aylık kayıp dönemini işaret ediyor. Exchange traded fonlardaki (ETF) altın varlıkları dün itibariyle 2,486.16 tona indi ve Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Melbourne'de aracı kurum Forex Capital Trading Pty Ltd.'nin araştırma müdürü Steven Dooley, "Gerçekten önemli rakam, bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi olacak ve bu veri altını aşağı çekebilir," dedi ve "İnsanlar altından uzaklaşıp diğer varlıklara yöneliyor. Çok temkinliyiz" değerlendirmesinde bulundu. Nisan vadeli altın kontratları, erken saatlerdeki yüzde 0.3'lük kazancının bir kısmını geri verdi ve yüzde 0.2 yükselerek, New York Comex piyasasında, ons başına 1,577.80 dolara çıktı. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, ABD'de tarım dışı istihdamın, Ocak ayındaki 157,000 artışın ardından, Şubat ayında 165,000'e çıkması bekleniyor. İşsizlik oranının ise yüzde 7.9'da kalması bekleniyor.
Dooley, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturan aynı iyimserliğin, otomobil ve diğer endüstrilerde kullanılan platin ve palladyum fiyatlarında güçlü yükselişlere neden olduğunu sözlerine ekledi. Platin yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,601.50 dolara çıktı ve üç hafta üst üste gelen düşüşü tersine çevirerek, bu haftayı yüzde 1.8'lik artışla geçmeye yöneldi. Palladyum fazla değişmeyerek ons başına 758.05 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)