E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın istikrarını sürdürüyor---

Altın istikrarını sürdürüyor

Altın istikrarını sürdürüyor
02 Ocak 2012 - 08:55 borsagundem.com

Altın yıllık bazda yükseliş eğilimini 11. yılında da sürdürdü

Altın fiyatları 2011'in son işlem gününü hem bir önceki güne hem de geçen yılın aynı dönemine göre yükseelişle tamamladı. Altının kayıpları yılın son 4 ayında yoğunluk kazandı. Altının
parlak günlerinin sona erdiği yorumları yapılsa da yükselişin tamamen son erdiğini söylemek için erken.
Pek çok piyasa oyuncusu altında uzun vadeli boğa piyasasının düşük faiz oranları ve muhtemel yeni ekonomik canlandırma önlemlerinin etkisi ile 2012 yılında da süreceğine inanıyor.
Büyümeye yönelik endişelerin de altına güvenilir liman alımı getirebileceği düşünülüyor.
VTB Capital analisti Andrey Kryuchenkov cuma günü yayınldığı bir raporla altının önümüzdeki yıl yükseleceğine yönelik beklentileri olanları cesaretlendirdi. Sözkonusu raporda "Dolarda don dönemde yaşanan yükselişe karşın ekonomik belirsizlik dönemlerinde altının gerçek bir alternatifi yok ve altın kendi güvenilir liman statüsünün ardında duruyor" denildi.
Cuma günü altında vadeli piyasalarda en aktif sözleşme olan Şubat vadeli sözleşmeler yüzde 1.7 oranında artışla 1566.80 dolardan tamamladı. Fiyatların önceki 6 gün boyunca yaşadığı düşüşün ardından ucuz bulunan seviyelerden gelen alımlar fiyatları yukarı çekti. Altın 2011'i bir
önceki yılın kapanışına göre yüzde 10 oranında artışla tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)