E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın İsviçre'nin hamlesi sonrası yükseldi---

Altın İsviçre'nin hamlesi sonrası yükseldi

Altın İsviçre'nin hamlesi sonrası yükseldi
15 Ocak 2015 - 14:06 borsagundem.com

Altın, İsviçre Merkez Bankası'nın sürpriz bir şekilde minimum kur uygulamasını kaldırmasının ardından değer kazandı

Altın, İsviçre Merkez Bankası'nın para birimini eurodan ayırma kararının ardından doların zayıflaması ile birlikte değer kazandı ve üç ayın en yüksek seviyesine yaklaştı. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, İsviçre Merkez Bankası'nın beklenmedik bir şekilde para biriminin euro karşısındaki minimum kur uygulamasını sonlandırmasının ardından yüzde 0.4 düştü ve İsviçre frankı euro karşısında rekor seviyeye çıktı.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.9 değer kazanarak, Londra saati ile 10:46'da, ons başına 1,245 dolara çıktı. Fiyatlar böylelikle yükselişini beşinci güne taşıyarak Haziran ayından bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. 

Spot altın yüzde 0.9 yükselişle ons başına 1,240.01 dolara ulaştı.

İsviçre Merkez Bankası, ekonomiyi Euro Bölgesi'ndeki borç krizinden korumak için uygulamaya koyduğu, üç yıldır süren politikayı sonlandırdı. Merkez bankası, sürpriz bir şekilde, belli bir istisna eşiğini aşan vadesiz mevduat hesap dengelerine uygualdığı faizi eksi yüzde 0.25'ten eksi yüzde 0.75'e indirdi. 

Banka, "İsviçre frankı halen yüksek, ancak aşırı değerlenme, minimum kur uygulamasının başlamasından bu yana bir bütün olarak azaldı," dedi ve "Ekonomi yeni duruma kendini ayarlayabilmesi için bu safhanın avantajından yararalanabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)