E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ithalatı düşebilir---

Altın ithalatı düşebilir

Altın ithalatı düşebilir
17 Temmuz 2013 - 13:51 borsagundem.com

Hindistan'da cari açığı azaltabilme önlemleri çerçevesinde fiziki altın talebinin yakında düşebileceği belirtiliyor

Dünyanın en büyük altın alıcısı Hindistan'da altın ithalatının hükümetin cari açığı kontrol altına alma çabaları çerçevesinde alımları azaltmasıyla yılın ikinci yarısında düşebileceği konuşuluyor.
Bloomberg tarafından görüşleri alınan 10 ithalatçı, kuyumcu ve analistin düşüncelerine göre Hindistan'a sevkiyatlar Aralık ayına kadar geçecek olan 6 aylık süre boyunca bir önceki yıla oranla yüzde 22 gerileyerek 372.5 tona düşebilir. Buna rağmen bu rakamın gerçekleşmesi yine de bütün yıl ithalatını 2012 yılındaki 860 tonluk rakamdan 902 tona yükseltecek.
Yatırımcıların iyileşme sinyalleri veren ABD ekonomisiyle beraber ellerindeki külçe altınları çıkarmalarının ardından Hindistan'da fiziki talebin düşmesinin altındaki ayı piyasasını daha da derinleştirebileceği söyleniyor. Hindistan'dan Çin'e birçok ülkede alıcılar mücevherat, sikke ve külçe altın alımı için Nisan ayındaki düşüşü değerlendirerek fizikiş talebi canlandırdılar. Goldman Sachs Group altının ons fiyatının 2014 yılı sonu itibariyle 1,050 dolara düşeceği tahminini yaparken, Credit Suisse Group AG ise 1 yıl içerisinde altın fiyatlarının 1,150 dolar olacağı öngörüsünde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)