E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın jeopolitik gelişmeleri izliyor---

Altın jeopolitik gelişmeleri izliyor

Altın jeopolitik gelişmeleri izliyor
18 Haziran 2014 - 10:55 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed'in para politikası kararı öncesinde, Irak ve Ukrayna'daki gelişmelerin fiyatlanması ile yön buluyor

Fed'in bugün sona erecek olan iki günlük toplantısı öncesinde, yatırımcıların Irak ve Ukrayna'daki gelişmeleri değerlendirmesi ile, altın fiyatları üç haftanın en yüksek seviyesinin aşağısında seyrediyor. 

Spot altının onsu dünü 1,270.58 dolardan tamamlamasının ardından, Singapur saati ile 14:50'de 1,268.34 dolardan işlem gördü. Altın 16 Haziran'da Irak'taki şiddet olaylarının kötüleşmesi ve Ukrayna ile Rusya arasındaki tansiyonun tekrar artması ile 1,284.96 dolara kadar tırmanarak, 27 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. 

Altın 2013 yılında Fed'in tahvil alımlarını azaltacağı beklentisi ile 12 yıllık yükselişi sonlandırırken, Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu yıl içerisinde son dört toplantıda tahvil alımlarını 10'ar milyar dolar azalttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin çoğunluğuna göre Fed, gösterge faiz oranını para piyasası yatırımcılarının beklediğinden daha hızlı artırabilir. 

Cinda Futures Co. analistlerinden Lv Jie, "FOMC toplantı kararları öncesinde işlem hacminin düşük olması beklenir. Irak veya Ukrayna'da işlerin daha da kötüleşeceği hissiyatı oluşmadıkça, güvenli liman talebi kısıtlı olacaktır" dedi.

Ağustos vadeli altın kontratları yüzde 0.3 gerileyerek New York Comex'te ons başına 1,268.50 dolardan işlem gördü. Vadeliler dün son yedi günde ilk defa gerileyerek Şubat ayından bu yana görülen en uzun süreli ralliye son verdi. 

Gümüş yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 19.6927 dolardan fiyatlanıyor. Platinin onsu büyük bir değişiklik yaşamayarak 1,440.25 dolar olurken, paladyum da yatay seyir ile 819.75 dolardan alıcı buluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)