E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın jeopolitik gerilimle yükseliyor---

Altın jeopolitik gerilimle yükseliyor

Altın jeopolitik gerilimle yükseliyor
24 Eylül 2014 - 08:36 borsagundem.com

Altın, Orta Doğu'da artan gerilimin etkisi ile sekiz ayın en düşük seviyesi üzerinde tutundu

Altın, yatırımcıların ağırlıklarını ABD'de borçlanma maliyetlerinin artacağına ilişkin beklentiler yerine, Orta Doğu'da artan gerilime çevirmeleri ile birlikte, sekiz ayın en düşük seviyesinin üzerinde tutundu. Palladyum yükselişini ikinci güne taşıdı.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,223.42 dolardan bugün Singapur saati ile 11:32'de, 1,222.81 dolara geldi. Metal dün 1,234.68 dolara kadar çıkarak son bir haftanın en yüksek seviyesini görmüştü. Altın 22 Eylül'de, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin dört yılın zirvesine çıkmasının ardından, 1,208.40 dolar ile 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Bahreyn ve Katar, ABD öncülüğünde bu hafta Suriye'deki İslam Devleti mevzilerine yapılan ilk hava saldırısına katıldı. Dolar, Fed'in geçen hafta, politika faizini kayda değer bir süre düşük tutma taahhüdünü sürdürmesine karşın, 2015 yılı için faiz tahminini yükseltmesinin ardından değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)