E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın karasız---

Altın karasız

Altın karasız
01 Ağustos 2012 - 09:30 borsagundem.com

Altın kayıp ve kazanç arasında dalgalanırken analistler kar satışlarından dolayı altında düşüş tahmin ediyorlar

Altın kayıp ve kazanç arasında dalgalanırken analistler kar satışlarından dolayı ile altında düşüş tahmin ediyorlar. Altının düşüşe yönelmesinde Amerikan Merkez'den parasal genişleme haberinin geleceğine dair umutların sönmesi de etkili olabilir.
Spot altının onsu dün ikinci ayı da artıda kapattıktan sonra Singapur'da yerel saatle 13.12'de pek fazla değişim göstermeden 1,614.70 dolardan alıcı buldu. New York Comex'teki aralık teslimli külçe altın ons başına yüzde 0.2 yükselerek 1,618 dolar oldu. Avrupa'daki alevlenen borç krizinin büyümeyi tehdit etmesi sebebiyle merkez bankalarının ülkelerinin ekonomilerini desteklemek için daha fazla teşviğe gidecekleri beklentisinden beslenen spot altın temmuz ayında yüzde 1.1 ve haziran ayında da yüzde 2.4 yükseliş kaydetti.
Avrupa Merkez Bankası'nın bölge ekonomisini görüşmek üzere yarın toplanmasının öncesinde Amerikan Merkez Bankası Açık Piyasa Komitesi iki günlük toplantısını bugün sonlandırıyor. Bloomberg News araştırmasına katılan ekonomistlerin yüzde 88'i Fed'in bu hafta yeni bir tahvil alım programına gitmekten kaçınacağı yönünde görüş bildirdiler.
Çin2in en büyük devlet destekli yatırım gruplarından Everbright Futures Co makroekonomi stratejistlerinden Sun Yonggang, konuyla ilgili "altının yakın vadede kaderi merkez bankalarının hareketlerine bağlı. Yatırımcı Amerikan Merkez ya da Avrupa Merkez, hiç fark etmez, daha fazla parasal genişlemeye gidileceği olasılığına göre hareket ettiği müddetçe kayıplar sınırlı kalacaktır." açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)