E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın karışık seyrediyor---

Altın karışık seyrediyor

Altın karışık seyrediyor
26 Temmuz 2012 - 09:15 borsagundem.com

Yatırımcının dolar ve güvenli liman arasında kalamsı ile altın dalgalı seyir izliyor

Yunanistan ile ilgili diken üstünde olan yatırımcı güçlü dolar ile güvenli liman arayışı arasında kalıyor, altın dalgalı seyir izliyor. Analistler ise sarı madenin bir ayın en yüksek kazancını gerçekleştirmesinden dolayı yatırımcının kar satışına gitmesi ile altının son üç günde ilk kez değer kaybedebileceği yönünde tahminde buılunuyor.
Spot altının onsu kazanç ve kayıp arasında gidip gelirken Singapur saati ile 12.37'de pek fazla değişim göstermeyerek 1,603.85 dolardan alıcı buldu. Sıcak metal, dün yüzde 1.5 yükselişle 29 haziran tarihinden beri en çok yükselişi gösterirken 1,610.57 dolar seviyesine gelerek üç haftanın zirvesine değdi. Altın destekli en büyük ETF olan SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları ise dün 24 ocak tarihinden beri en düşük seviye olan 1,252.53 metrik tona geriledi.
ABD'de dün açıklanan haziran ayı yeni konut satışlarının iki yılın yükseğinden gerilediğini gösterir raporun ardından Amerikan Merkez Bankası FEd'in aksayan ekonomiyi yoluna kopymak adına ek teşviğe gideceğine dair beklentiler çoğaldı. Açıklanacak olan dayanıklı tüketim malları siparişleri ve askıdaki ev satışları verileri dünyanın en büyük ekonomisinin yavaşlamakta olduğunu gösterebilir.
Avrupa yardım fonunun bölgenin borç krizini eritmek için banka lisansı başvurusunda bulunabileceği spekülasyonun ardından dün euro karşısında gerileyen Dolar tekrar yükselişe geçerek 17 ülkenin para birimi euro karşısında yüzde 0.2 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)