E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın karışık seyrediyor---

Altın karışık seyrediyor

Altın karışık seyrediyor
03 Eylül 2013 - 14:58 borsagundem.com

Altın fiyatları Rusya'nın Akdeniz'de füze görüldüğünü açıklamasının ardından dalgalı bir seyir izliyor

Altın fiyatları Akdeniz'de iki balistik füzenin görüldüğü haberleri üzerine Londra işlemlerinde 1,400 doların altında kazanç ve kayıp yaşadı.
Rusya tarafından yapılan bir açıklamada ülkenin füze izleme sisteminin Akdeniz'de füzelerin atıldığını gördüğü belirtildi. Külçe altın ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri müdahaleyi ertelemesiyle 28 Ağustos'ta 3 ayın zirvesi olan 1,433.83 dolardan geriledi.
Rusya Savunma Bakanı'nın Putin'e verdiği raporda füzelerin doğu Akdeniz'e doğru ilerlediğinin görüldüğü belirtildi. Altın bu yıl bazı yatırımcıların güvenini kaybetmesi ve Fed'in varlık alımlarını azaltacağı söylentileriyle şu ana kadar yüzde 17 kayıp yaşadı.
Cenevre'de bulunan MKS SA döviz ve metal işlem direktörü Bernard Sin, "Piyasa Ortadoğu'dan gelecek haberlere, söylentilere, herhangi bir şeye karşı çok hassas. Güvenli liman arayan insanlar paralarını altına yatıracaklardır" yorumunu yaptı.
Spot altının fiyatı yüzde 0.3 yükselerek Londra saatiyle 10:52'de 1,394.74 dolardan işlem gördü. Gün içerisinde yüzde 0.5'e kadar kayıp yaşayan altın, yüzde 0.6'lık artışı da gördü. Aralık vadeli külçe altın yüzde 0.1 düşerek New York Comex'te 1,394.30 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)