E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın karışık seyrediyor---

Altın karışık seyrediyor

Altın karışık seyrediyor
11 Mart 2013 - 21:08 borsagundem.com

Altın fiyatları, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalı seyrediyor

Altın fiyatları, ABD ekonomisinde toparlanma olduğunu gösteren veriler ve Avrupa'da krizin devam etmekte olduğuna ilişkin işaretler ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor.
ABD'de ekonominin güç kazanmakta olduğuna ilişkin işaretlerle birlikte, Dow Jones Endeksi geçen hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ve doların altı önemli para birimi karşısındaki seyrini izleyen Dolar Endeksi son yedi ayın zirvesi yakınlarında seyrediyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 8 Mart'ta, İtalya'nın kredi notunu bir basamak düşürdü. Exchange traded fonlardaki (ETF) altın miktarı geçen hafta düştü ve böylelikle, dört hafta üst üste aşağı yönde hareket etmiş oldu.
Medford, Oregon'da Infinity Trading Corp. başkanı Fain Shaffer, "ABD'den gelen olumlu veriler altın için çok olumsuz ve aynı zamanda, Fitch'in İtalya'nın kredi notunu düşürmesi bir miktar destek sağlıyor," dedi ve "Altın bu yıl hisse senetlerinden olumsuz etkileniyor" değerlendirmesinde bulundu.
Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 yükselerek, New York saati ile 10:50'de ons başına 1,579.10 dolara geldi. Bu kontrat geçen hafta yüzde 0.3 yükselerek 1 Şubat'tan bu yana ilk haftalık kazancını göstermesinin ardından, bugün seans içinde yüzde 0.4 kadar yükseldi ve yüzde 0.2 kadar düştü. Spot altın Londra'da fazla değişmeyerek ons başına 1,580.10 dolarda kaldı.
Vadeli kontratların işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 46 altındaydı.
Altın 12 yıl üst üste yükseliş göstermesinin ardından bu yıl, ekonomilerin toparlanmakta olduğuna yönelik güvenin artmasının ardından yüzde 5.8 düştü. ABD'de Cuma günü açıklanan Şubat ayı tarım dışı istihdam verisi beklenenin çok üzerinde arttı ve işsizlik oranı beklenmedik bir düşüş gösterdi. Altın desteki ETF'lerdi altın varlıkları 8 Mart'ta 2,484.1 tona düşerek, Eylül ayından bu yana en düşük seviyesine indi.
Mayıs vadeli gümüş kontratları, Comex piyasasında, yüzde 0.4 düşerek ons başına 28.84 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)