E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın karışıklıktan yükseliyor---

Altın karışıklıktan yükseliyor

Altın karışıklıktan yükseliyor
11 Eylül 2012 - 20:38 borsagundem.com

Altın, Avrupa'daki belirsizlik ve Fed'den ilave teşvik geleceği beklentileriyle yükseldi

Altın, Fed'in ilave teşvik açıklayacağı söylentisinin metale olan talebi arttırmasının ardından son 4 seansta 3. kez yükseliş kaydetti.
Yarın başlayacak Federal Açık Piyasa Komitesi 2 gün boyunca devam edecek ve Fed yetkililerini, politikalarını gözden geçirmek için bir araya getirecek. Başkan Ben S. Bernanke, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmada işsizliği düşürmek için parasal genişlemenin 3. turuna gidilebileceğine işaret etti. Altının yükselişine katkı yapan bir diğer etken ise Alman Federal Anayasa Mahkemesi'nin, 500 milyar euroluk (640 milyar dolar) Avrupa İstikrar Mekanizması hakkındaki kararını ertelemesine yönelik bir başvuruyu reddetmesi oldu.
Chicago merkezli Archer Financial Services piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Önümüzdeki 48 saatte gelişecek olayların beklentileriyle daha çok insan altına yöneliyor" dedi. Klopfenstein, piyasanın QE3'ü şimdiden fiyatlandırmaya başladığını ve Avrupa üzerindeki belirsizliğin de altına yardım ettiğini ifade etti.
Aralık vadeli altın yüzde 0.4 yükselerek New York saatiyle 09:32'de 1,738.40 dolar oldu. Külçe altın, ABD'deki istihdam büyümesinin beklentileri karşılayamamasıyla yükselen Fed'in teşvik yapacağı söylentilerinin ardından 7 Eylül'de son altı ayın en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)