E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kayıplardan sonra duruldu!---

Altın kayıplardan sonra duruldu!

Altın kayıplardan sonra duruldu!
01 Nisan 2013 - 10:01 borsagundem.com

İki çeyrek üst üste değer kaybeden spot altın şimdi durgun bir seyir izliyor

Altın, ABD'de ekonomik toparlanma ve güçlenen doların talebi düşüreceği sprkülasyonunun olduğu bir ortamda, iki çeyrek dönem üst üste düşüş gösterdikten sonra, bugün durgun bir seyir izliyor. Gümüş ve palladyum düşerken, platin değer kazandı.
Spot altın 29 Mart'taki seviyesi olan ons başına 1,598.75 dolardan, Singapur saati ile 12:52'de ons başına 1,597.97 dolara geldi. Fiyatlar Mart ayı sonunda tamamlanan yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.6 düşrü ve böylelikle, 2001 yılından bu yana ilk kez iki çeyrek dönem ard arda düşüş gerçekleştirdi.
ABD'de 5 Nisan'da Çalışma Bakanlığı'nca açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin Mart ayında, Bloomberg News'un anketine katılan 58 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, 200,000 artması bekleniyor. Öte yandan, yarın açıklanacak olan Euro Bölgesi işsizlik oranı verisinin ise Şubat ayında rekor seviyeye yükselmesi bekleniyor. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları bu yıl, Dolar Endeksi'ndeki yüzde 4.2'lik artışla birlikte, yüzde 6.9 düştü.
UBS AG'nin refah yönetimi biriminden emtia araştırma müdürü Dominic Schnider, "Bulunduğumuz noktadan itibaren, durum aşağı yöne eğilim gösteriyor," dedi ve "Enflasyon endişesi yok ve doların güçlü konumda olduğunu görüyoruz," şeklinde görüş bildirdi.
Schnider, altının bu hafta 1,575 dolar ile 1,615 dolar arasında kalabileceği tahmininde bulundu.
Spot gümüş yüzde 1.1 düşerek ons başına 28.145 Dolar ile 27 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine kadar indi ve iki çeyrek üst üste gösterdiği kayıplarını daha da genişlettikten sonra ons başına 28.18 dolara geldi. Palladyum, üç çeyrek üst üste kazanç gösterdikten sonra, yüzde 0.4 düşüşle ons başına 769 dolara geriledi. Bir ons altın, bugün itibariyle 56.8 ons gümüş satın alabilir. Bu Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyor.
Spot palladyum yüze 0.6 yükselerek ons başına 1,580.50 dolara kadar çıktıktan sonra 1,577.50 dolara geldi. Platin destekli ETF'lerdeki platin varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 28 Mart itibariyle 52.3814 tona çıkarak rekor seviyeye ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)