E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kayıplarını geri alıyor!---

Altın kayıplarını geri alıyor!

Altın kayıplarını geri alıyor!
09 Nisan 2013 - 10:31 borsagundem.com

Altın, ABD'de teşviklerin süreceği beklentisinin ETF'den çıkışlara yönelik endişelere ağır basmasından güç buluyor

Altın, ABD merkez bankasının ekonomik büyümeyi desteklemek için rekor büyüklükteki teşvikleri sürdüreceği spekülasyonunun, ETF'lerdeki altın varlıklarının Ağustos ayından bu yana en düşük seviyesine inmesinden destek buldu ve erken saatlerdeki kayıplarını geri aldı.
Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,577.20 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:30'da 1,576.65 dolara geldi. Metal erkens aatlerde 1,570.67 dolara kadar düştü. Haziran vadeli altın kontratları, Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,576.10 dolara çıktı.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke, dün yaptığı konuşmada, ekonomik koşulların dört yıl öncesine göre daha güçlü olduğunu vurguladı, ancak bu koşulların istediği yerden uzak olduğunu söyledi. ABD'de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklenenden çok daha yavaş artış göstermesinin ardından, yarın Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mart ayı toplantısının tutanakları açıklanacak. Fed her ay 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapıyor, ancak altın, ekonomi toparlandıkça, Fed'in teşvikleri daraltacağı spekülasyonu ile değer kaybetti.
Sydney'de emtia haber bülteni Barratt’s Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Altın son birkaç yıldır, teşviklerin piyasaya gireceği beklentisi ile ralli yaptı," dedi ve "Kurnaz yatırımcılar, paralarını değerlerini koryacakları yere götürüyorlar. Altın değer koruyan nitelikte ve bu konuda kendini kanıtladı," şeklinde görüş bildirdi.
Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün itibariyle düşüşünü beşinci güne taşıdı ve 2,433.125 ton ile 20 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Krn-i09 Nisan 2013 11:57

    Altın nasıl kayıpları geri alıyor ons 1900 dan düştü bu uzmalar yılbaşında ve gecen sene altın 2000,3000 hatta 4000 olacak,G.kore altın aldı altın çok yükselecek diyenler bunu okusun

  • Tahsin09 Nisan 2013 11:04

    Goldaş galiba altın sattı, altın bu nedenle düştü. Toparlanması normal.