E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kayıplarını sürdürüyor---

Altın kayıplarını sürdürüyor

Altın kayıplarını sürdürüyor
10 Eylül 2013 - 11:23 borsagundem.com

Altın, Fed'in gelecek hafta varlık alımlarını azaltmaya başlayacağı endişesi ile kayıplarını sürdürüyor

Altın, Fed'in gelecek haftaki toplantısında varlık alım programını daraltmaya başlayacağı endişesi ve Suriye'ye askeri harekatı önlemeye yönelik teklifin güvenli liman talebini azaltması sonucu düşüşünü ikinci güne taşıdı. Gümüş değer kaybetti.
Spot altın yüzde 0.8 düşerek ons başına 1,375.81 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 15:08'de ons başına 1,377.02 dolara geldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, üç gün üst üste seviyesini koruduktan sonra dün 917.13 tona geriledi.
Altın bu yıl, Fed'in ekonominin iyileşmesi ile birlikte aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltabileceği beklentilerinin etkisi ile yüzde 18 kaybetti. Bloomberg News'un 6 Eylül'de, tarım dışı istihdam verisinin açıklanması sonrası gerçekleştirdiği ankete göre, Fed'in varlık alımlarını 17-18 eylül'deki toplantısında 10 milyar dolar düşürmesi bekleniyor. ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos ayında beklenenden daha yavaş artmıştı.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, bilgilendirme notunda, "Piyasa muhtemelen Fed'in varlık alımlarını azaltmasına ilişkin tartışmalar ve Suriye ile ilgili jeopolitik tansiyondan etkilenecek," dedi.
Altın Ağustos ayının sonunda, Orta Doğu'da artan siyasi tansiyonun güvenli liman talebini güçlendirmesi ile birlikte, son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, dün yaptığı açıklamada, eğer ABD öncülüğündeki askeri harekkatı önleyecekse, Suriye'nin kimyasal silahlarını teslim etmesi önerisinde bulundu.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.7 düşerek ons başına 1,376.80 dolara indi. Vadeli kontratlar dün, önceki kapanışına yakın bir yerde günü tamamlamadan önce, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.
Spot gümüş yüzde 1.6 düşüşle ons başına 23.3354 dolara indi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 1,480 dolara inerken, palladyum yüzde 0.3 düşerek ons başına 685 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)