E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kayıplarını sürdürüyor---

Altın kayıplarını sürdürüyor

Altın kayıplarını sürdürüyor
20 Ekim 2015 - 09:20 borsagundem.com

Altın, güçlü ABD verileri sonrası Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentilerinin artmasından olumsuz etkileniyor

Altın, ABD ekonomisindeki güçlü seyri işaret eden verilerin ardından, Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gideceği beklentilerinin güçlenmesinin etkisiyle, üç günlük kaybını korudu. 

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,167.49 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 12:14'te 1,168.75 dolara geldi. Metal, 15 Ekim'de 1,191.67 dolar ile Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından üç günde yüzde 1.1 geriledi. 

Altın fiyatları, Fed yetkililerinin gelecek hafta ve Aralık ayındaki toplantıları ile birlikte, ABD merkez bankasının 2006'dan bu yana yapacağı ilk sıkılaştırmayı ne zaman gerçekleştirebileceğine ilişkin yatırımcı beklentilerini yansıtacak biçimde hareket ediyor. ABD'de, Pazartesi günü açıklanan kont yapım şirketleri güven endeksinn 10 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, bugün açıklanacak olan Eylül ayı konut başlangıçları verisinin artış göstermesi bekleniyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Altın fşyatları güçlü ABD verilerinin açıklanmasının ardından baskı altında kaldı," dedi ve "Güçlü ABD konut verisi, politika yapıcıların faizi yakın zamanda artırabileceği endişelerini güçlendirdi" yorumunda bulundu.

Fed politika yapıcıları, görünümlerine yönelik risklerin arttığı bir ortamda, geçen ay faizi sıfır seviyesi yakınında tutma kararı almalarının ardından, 27-28 Ekim'de bir araya gelecek. San Francisco Fed Başkanı John Williams, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının yakın zamanda faiz artırımına gitmesi gerektiğini söyledi. Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratları, Fed'in yıl sonuna kadar faiz artırımına gitme ihtimalinin yüzde 30 olduğunu gösteriyor. Bu rakam Çarşamba günü yüzde 27 seviyesindeydi. 

Altın destekli exchange traded fonlarında (ETF) tutulan altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Pazartesi günü 7.54 ton artarak 1,544.87 tonla 24 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Varlıklar son beş haftanın dördünde artmasına karşın, bu yıl halen yüzde 3.4 aşağıda.

Şanghay Altın Borsası'nda yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.1 geri çekilerek 239.35 yuana (ons başına 1,170.53 dolar) geriledi. Spot gümüş, Pazartesi günkü seviyesi olan ons başına 15.8466 dolardan 15.84 dolara geldi. Spot platin ve palladyum değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)