E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın kazançlarını koruyor---

Altın kazançlarını koruyor

Altın kazançlarını koruyor
07 Haziran 2016 - 08:05 borsagundem.com

Altın yatay seyir ile kazançlarını koruyor

Altın, Fed Başkanı Janet Yellen'ın dün yaptığı konuşmada faiz artırımının uygun olduğunu söylemesi, ancak zamanlama konusunda açık olmamasının Haziran ya da Temmuz ayı için artırım olasılığını azaltması ile birlikte kazancını korudu.

Spot altın, dün 1.248 dolara kadar yükseldikten sonra 1.2450 dolardan kapandı. Yeni günde düne göre yüzde 0.11 kayıpla 1.243 dolardan işlemler görülüyor. Sarı metal bu yılın başında gördüğü 1.060 doların ardından yüzde 17 prim yaptı.

Altın, Cuma günkü verinin ABD'de istihdamın Mayıs ayında yaklaşık altı yılın en düşük artışını gerçekleştirdiğini göstermesi ve bunun sonucu borçlanma maliyetlerinde artış için beklentilerin zayıflaması sonucu sıçrama yaptı. Yellen'ın Pazartesi günkü konuşmasının ardından, traderlar şimdi bu ay faiz artırımı olasılığını yüzde 2  ,Temmuz'da yüzde 22 olarak görüyor. İstihdam verisi öncesi bu olasılıklar sırasıyla yüzde 22 ve yüzde 55 seviyelerindeydi.

Teknik açıdan uzmanlara göre, 1.229 desteğinin altında 1.218 ve daha sonrasında 1.210 ön planda olacaktır. Altında 1245 direncinin kırılması halinde önce 1.260 ve arkasından 1.280 seviyesi test edilebilir.

Petrol yılın zirvesinde

 

Asya borsaları Yellen sonrası yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)