E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında düşüş yaşanıyor---

Altın fiyatlarında düşüş yaşanıyor

Altın fiyatlarında düşüş yaşanıyor
16 Eylül 2016 - 16:15 borsagundem.com

Altın, Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantıları öncesi haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Altın, traderların dikkatlerini gelecek hafta yapılacak iki önemli merkez bankası toplantsına çevirmeleri ile birlikte, haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın bugün en fazla ons başına 1.318 doları gördü. Metal Perşembe günü 1.309,40 dolar ile 2 Eylül'den bu yana güniçi en düşük seviyesini gördü ve bu hafta yüzde 1 geriledi. Çin, tayvan, Malezya, Güney Kore ve Hong Kong'da piyasalar Cuma günü tatil nedeniyle kapalı. Altının onsu şu saatlerde yüzde 0.50 kayıpla 1308.20 seviyesinde...

Altının yılın ilk yarısındaki rallisi, yatırımcıların dikkatlerini ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentilerine çevirmeleri sonucu teklemeye başladı. Yüksek faiz, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor. ABD'de Perşembe günü açıklanan veriler, perakende satışlar ve sanayi üretiminin düştüğünü gösterdi ve bunun sonucu, Fed'in 20-21 Eylül'deki toplantıda para politikasını sıkılaştıracağına ilişkin beklentiler zayıfladı. Analistler, Çarşamba günü sona erecek toplantıda, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasını gevşetip gevşetmeyeceği konusunda bölünmüş durumda.

Kurban Bayramı'ndan sonra gözler altına çevrilmiş durumda. Düğün mevsimi yavaş yavaş bitmek üzereyken, halk altın üzerinden alım ve satımı devam etmekte.

Gram altında da düşüş gözükmekte...Altının gramı yüzde 0.68 düşüşle 125.78 seviyesinde... Çeyrek altında ise fiyat 210 TL seviyesinde.Tam altın ise 840 TL'den işlem görüyor.

Petrol "arz" endişeleri ile haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)