E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın merkez bankaları öncesi yükselişte---

Altın merkez bankaları öncesi yükselişte

Altın merkez bankaları öncesi yükselişte
19 Eylül 2016 - 17:00 borsagundem.com

Altın, Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantıları öncesi iki haftanın en düşük seviyesinden yükseldi

Altın, Fed ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) politika yapıcılarının bu haftaki toplantıları öncesi, iki haftayı aşkın sürenin en düşük kapanışından yükseldi.

Değerli metal yeni haftaya yükseliş ile başladı. Gün içerisinde altın fiyatlarını etkileyecek önemli bir veri akışı bulunmazken, Çarşamba günü Japonya MB ve Fed'in alacağı kararlara yönelik beklentiler altın fiyatlarında yükselişe öncülük ediyor. Özellikle Fed'in faiz artırımına gitmeyeceği beklentisinin güçlenmesi değerli metalde yükselişin altında yatan ana etken durumunda.

Spot altın, Cuma günü ons başına 1.310,35 dolar ile 31 Ağustos'tan bu yana en düşük kapanışını yaptıktan sonra, yeni günde 1318 dolar seviyesini test etti. An itibari ile yüzde 0.36 yükselerek 1.315 dolardan işlem görüyor.

Metal geçen hafta yüzde 1.3 düşerken, Dolar Spot Endeksi, ABD'de tüketici fiyatları endeksinin beklenenden daha hızlı artmasının ardından Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Altın, yatırımcıların dünyanın en büyük merkez bankalarının muhtemel politika görünümlerine ilişkin tartışmalar ile birlikte, bu yılın ilk yarısındaki kazançlarının bir kısmını geri verdi. Hedge fonları, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz artırımı olasılığının yalnızca yüzde 20 seviyesinde kalması ve Aralık ayında faiz artırımı olasılığının yüzde 50 seviyesinin üzerinde olmasına karşın altından çıkıyor. Spekülatörler, altının yükseleceğibeklentisi ile açtıkları pozisyon (uzun pozisyon) sayısında üç ayı aşkın sürenin en hızlı azalışını gerçekleştirdi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., Pazartesi günkü bilgilendirme notunda, "TÜFE verisinin Eylül ayında Fed'in faiz artırımına gitmesi için yeterli olduğunu düşünmüyoruz, ancak Aralık ayı için artırımının masada kalmasını sağladı" dedi.

'Altın'da 1315 direnci kritik

 

Fonlar “Fed” beklentileriyle altından çıkışlarını hızlandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)