E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ne olursa olsun yükselecek---

Altın ne olursa olsun yükselecek

Altın ne olursa olsun yükselecek
29 Kasım 2012 - 22:32 borsagundem.com

ABD'deki Mali Uçurum piyasaları düşünceye soktu

ABD´de mali uçurum kaygıları piyasaların kafasında soru işaretleri yaratmaya devam ederken, altın için yükseliş beklentileri korunuyor.
ABD´de Kongre mali uçurumu önleyecek anlaşmaya yıl sonuna kadar varsın ya da varmasın altının her iki durumda da yükseleceği yorumları dikkat çekiyor.
The Bennett Group of Funds portföy yöneticisi Dawn Bennett, ´´Eğer mali uçurum önleyecek anlaşmaya varılamazsa kredi derecelendirme kuruluşları ABD´nin kredi notunu tekrar indirebilir. Eğer bu olursa, altın ralli yapabilir, hisse senetleri geri çekilebilir ve ABD GSYİH´sı gelecek yıl bu durumdan olumsuz etkilenirken petrol varil fiyatı 70 dolar seviyesine inebilir´´ dedi.
Öte yandan, Bennett, yıl tamamlanmadan bir anlaşma sağlanması halinde ise bu durumda mali uçurumun tamamından değil bir kısmından kaçınmış olacaklarını söylerken, ´´muhtemelen mali uçurumu önlemek için alınan tedbirler gelecek yıl ekonomik büyüme üzerine baskı yaratacak. ABD hisse piyasalarında zayıf seyir göreceğiz ve altın zayıflayan dolarla birlikte pozitif bir yıl yaşayacak´´ diye konuştu.
Yani Bennett´e göre, her iki durumda da altın kazançlı çıkacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)