E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın para satışları patladı---

Altın para satışları patladı

Altın para satışları patladı
16 Mayıs 2011 - 09:39 borsagundem.com

Amerika'nın cumhuriyet altını 1 yılın zirvesine çıktı

Emtialar 2008'den beri en kötü bozgunlarını yaşayadursun, ABD'nin cumhuryiet altın olarak değerlendirelebilek olan altın para satışları 1 yılın en iyi aylık performanısını sergileme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu durum "tarih tekerrürden ibaret" diye düşünülürse külçenin 90 yıllık boğa piyasası serüveninin daha da süreceğini işaret ediyorum.
Standard & Poor's GSCI Endeksi'nde işlem gören 24 ham maddenin yüzde 9.9 değer kaybeti ile ABD Darphanesi 1 mayıs tarihinden beri 85 bin ons "Amerikan Kartalı" sattı. En son satış rakamları bu orana ulaştığında külçe altın bir sonraki yıl yüzde 21 güçlü yükseliş göstermişti. Bloomberg'in 31 analist arasında yaptığı araştırmasına göre altın 31 aralık tarihi itabarı ile yüzde 17 değer kazanarak 1,750 dolara yükselmiş olacak ve 2012 içinde de kazanmya devam edecek.
Aralık 2008'de FED'in borçlanma maaliyetlerini 0'a yakın seviyeye çekmesi ve dolar endeksinin yüzde 6.2 gerilemesi ile birlikte metal ETF'lere yatırım yapanlar 98 milyar dolarlık altın birikime neden oldular.
"İnsanlar altını zayıf zamanlarda satın alıyorlar" yorumunda bulunan Toronto merkezli Dundee Wealth'in baş ekonomisti Martin Murenbeeld, "ABD ekonomisinin çok da güçlü olmadığını göreceğiz. Düşük faiz oranı 2012'nin tamamında yükselişte olacak, doar da aşağı yönlü hareket edecek" tahmininde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)