E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Powell sonrası 1 yılın en düşüğüne yakın---

Altın Powell sonrası 1 yılın en düşüğüne yakın

Altın Powell sonrası 1 yılın en düşüğüne yakın
18 Temmuz 2018 - 08:43 borsagundem.com

Altın fiyatları, Fed Başkanı Powell'n faizlere ilişkin açıklaması sonrası son bir yılın en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının borçlanma maliyetlerini kademeli artırmaya devam edeceğini kaydetmesi ve bunun da faiz ödemesi olmayan altın üzerinde baskı oluşturmasının ardından son bir yılın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Spot altın, Salı günü yüzde 1'den fazla değer kaybederek ons başına 1,227.54 dolar ile Temmuz 2017'den bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 10:31'de 1,228.83 dolar seviyesinde kaldı.

Altın, Fed'in para politikasını sıkılaştırması, doalrın güçlenmesi ve hisse sentlerinin ralli yapmasının etkisi ile 2016 yılındaki zirveden yüzde 10 düştü.

Powell'ın Salı günü Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunum, mali teşviklerin büyümeyi desteklemesi ile birlikte faiz artırımına gitme niyeti ve ticaret savaşının yaratabileceği büyüme riskleri dikkate alındığında Fed'in karşı karşıya kaldığı belirsizliğin altını çizdi.

Oanda Corp. Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Doların güçlü kalması ile birlikte, altın fiyatları görünebilir bir gelecekte aşağı yönlü baskı altında kalmalı, zira altın dolar ve hisse senetlerinin mevcut konumları dikkate alındığında cazibesini yitirmiş durumda" dedi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş Salı günü Nisan 2016'dan bu yana en düşük seviyesinde kapanmasının ardından yüzde 0.2 yükseldi.

Platin 2008'in en düşük seviyesi yakınında seyretti.

Palladyum Nisan ayından bu yana en zayıf seviyesi civarında kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)