E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ralli yapıyor---

Altın ralli yapıyor

Altın ralli yapıyor
07 Kasım 2012 - 08:31 borsagundem.com

Altın, seçimlerin getirdiği belirsizlikten dolayı düşen doların ardından yükselişe geçti

Altın, ABDli seçmenlerin başkanlarını seçmek için sandığa gitmesiyle doların düşmesinin ardından, alternatif yatırım olarak sarı metale artan ilginin üzerine son iki ayın en büyük çıkışını kaydetti.
Dolar, döviz sepeti karşısında yüzde 0.2'ye varan bir kayıp yaşadı. Dolar geçtiğimiz hafta yüzde 0.7 yükselirken, altın yüzde 2.1 değer kaybetmişti.
Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, "Doların zayıflığı destek yaratıyor. Çok yakın geçecek görünen seçimlerin belirsizliğinden endişeli olan yatırımcılar alım yapıyorlar" dedi.
Aralık vadeli altının onsu New York saatiyle 13:23'te yüzde 2 artarak 1,716.70 dolara yükseldi ve 13 Eylül'den bu yana en büyük kazancını gerçekleştirdi. Bu fiyatta bir kapanış yıl genelindeki kazançları yüzde 9.5'e çıkaracak. Standard & Poor's GSCI göstergesi yüzde 2.1 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 06 Kasım 2012 23:36

    ya alta yazan arkadasa bır nebze katılıyorum ben bır senedır altın alamıyorum ama almanın tam zamanı altını yatırım amac degıl ac kalmamak ıcın almak lazım her türk alsın derim nedenmı yenı dunya duzenı kurgularında bız yokuz ortalık cok karısacak bır kıvılcıma bakıytor cok kanlı savaslar cıktıgında ekmegı usd doları ılemı alacaz lıra ılemı sadece soruyorum ALLAH milletimi multecı konumuna dusurmesın

  • borsavirus06 Kasım 2012 21:08

    bu altını çok abartıyorlar. 2000e gitse hesaplayın 1700den, yüzde kaç getirir ons bazlı? ve usd düşerken, gram altın bazlı yüzde kaç getirir? %10u geçer mi bu getiri? altın ons 2000usd bile olsa, gram altın yatırımcısı %10 bile kazanamayacakken (usd inecek), neden bu altın merakı ve abartısı? düzgün sağlam hisseler senelik %10 temettü veriyor en az. TL de kalıp şirketlere TL ile yatırım yapmak daha güvenli.