E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın sert düştü---

Altın sert düştü

Altın sert düştü
20 Haziran 2016 - 07:18 borsagundem.com

Altın tarihi zirvesini gördükten sonra haftaya sert düşüşle başladı

Altın fiyatları, bu hafta yapılacak referandum öncesi İngiltere'de Avrupa Birliği'nde (AB) kalma taraftarlarının ağır bastığını gösteren anketin ardından, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin zayıflaması sonrası sert düştü.

Geçtiğimiz hafta iki yılın zirvesi olan 1315 dolar seviyesini test eden  ons altın bu haftaya 1298 seviyelerinden açılış yaptı. Hemen ardından gevşemeye başlayan altın şu saatlerde yüzde 1.15 düşüşle 1283 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Altın, 23 Haziran'da düzenlenecek referandumda İngiltere halkının AB'den ayrılma (Brexit) kararını verebileceği endişeleri ile son üç haftada yukarı yönde hareket etti ve yaklaşık iki yılın en yüksek seviyesini gördü. Survation'ın The Mail on Sunday için düzenlediği anket, AB'de "kalma" yanlılarının yüzde 45 ve "ayrılma" taraftarlarının ise yüzde 42 olduğunu gösterdi. Geçen hafta AB yanlısı milletvekili Jo Cox'un öldürülmesi, Brexit yanlılarının kazanacağına ilişkin beklentileri düşürmüştü.

Moody's Finansbank'ın kredi notunu yükseltti

 

Borsa İstanbul bölgenin gayrimenkul borsası oluyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)