E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın sert düştü---

Altın sert düştü

Altın sert düştü
01 Aralık 2016 - 07:42 borsagundem.com

Altın, güçlü ekonomik veri sonrası yükselen dolar ile Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine indi

ABD tarafından gelen olumlu veriler ve Trump yönetiminin yavaş yavaş kabineyi açıklaması ile birlikte risk algısının azalması ve petroldeki arz kısma anlaşmasıyla birlikte altın çok sert düştü. Cuma günü beklenen  önemli verinin de dolar lehine gerçekleşeceği beklentisi altında baskı yaratıyor.

Ons altın dün 1170 destek seviyesini görmesinin ardından 1173 dolardan günü kapadı. Altın yeni günde ise önemli destek seviyesinin altına sarktı ve 1162 dolara kadar gevşeyerek 5 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. An itibari ile ise ons başına yüzde 0.08 kayıpla 1171 dolar seviyesinden işlem görüyor. Sarı metalin fiyatı Kasım ayında yüzde 8.1 ile Haziran 2013'ten beri en hızlı aylık kaybını gerçekleştirdi. 

Trump'ın kabinesinin yavaş yavaş şekillenmeye başlaması da altında düşüşe neden oldu. Bugün
açıklamalarda bulunan Goldman Sachs'ın eski ortağı Steven Mnuchin, Trump'ın kendisini Hazine Bakanlığı görevi için atamayı planladığını söylerken, açıklamasında Reagan'dan bu yana en büyük vergi kesintisine hazırlanıyoruz mesajını verdi. Diğer taraftan ticari anlaşmalara karşıtlığı ile bilinen milyarder yatırımcı Wilbur Ross da Trump'ın kendisini ticaret bakanı olarak atamayı planladığını doğruladı. Tüm bu
gelişmeler doların güçlenmesine neden olurken, altın fiyatlarında aşağı yönlü fiyatlamalara neden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)