E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın sert düştü---

Altın sert düştü

Altın sert düştü
15 Ekim 2012 - 21:17 borsagundem.com

Altın, günün erken saatlerinde New York işlemlerinde yüzde 1.5'e varan kayıplar yaşadı

Altın, küresel ekonominin yavaşladığına dair endişeler ve yarın gerçekleştirilecek ABD başkanlık münazarasının sonuç beklentileriyle üç aydan fazla bir sürenin en sert düşüşünü yaşadı.
İsrail Merkez Bankası Stanley Fischer, dünyanın bir resesyona "korkunç derecede yakın" olduğunu söyledi. Diğer yandan ABD başkanı Barack Obama ve başkan adayı Mitt Romney, yarın New York'ta ikinci başkanlık münazarası kapsamında buluşacaklar. Altın, Fed'in geçtiğimiz ay açıkladığı QE3 kararının ardından yüzde 5.1'lik bir sıçrayış gerçekleştirmişti.
Citigroup Inc. vadeli işlemler uzmanı Sterling Smith, altının başkanlık münazarası öncesi rahat bir nefes aldığını ve Romney'nin münazaradan daha güçlü çıkması durumunda QE3'ün yakın zamanda bitebileceği endişelerinin belirginleşeceğini ifade etti. Smith ayrıca yavaşlama endişelerinin bütün emtialar üzerinde baskı yarattığını da sözlerine ekledi.
Aralık vadeli altının onsu gün içerisinde yüzde 1.5'e varan bir düşüş yaşayarak 6 Temmuz'dan bu yana görülen en sert düşüşü kaydetmesine rağmen, New York saatiyle 10:10'da yüzde 1.2'lik düşüşle 1,737.80 dolar oldu. Külçe altın geçtiğimiz hafta yüzde 1.2 geriledi.
Aralık vadeli gümüşün onsu ise yüzde 2.5'lik kayıpla 32.835 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)