E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tepkime çabasında---

Altın tepkime çabasında

Altın tepkime çabasında
13 Temmuz 2016 - 10:50 borsagundem.com

Altın, küresel hisse senetlerindeki rallinin ardından güvenli liman varlıklarına talebin azalması ile düşüşün ardından tepkiyor

Küresel piyasalarda Fed faiz arttırım riskinin azalması ve İtalyan bankaları hakkında Almanya Başbakanı Merkel'in yaptığı açıklamaların iyimserliğe sebep olması ile güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalmasının ardından ons altın son üç haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Altın  düşüşünün  2. gününde 1327 seviyesinden güç bularak bir miktar değer kazandı.Şu saatlerde altının onsu yüzde 0.78 kazançla 1.341 dolardan alıcı buluyor. Analistlere göre, yükseliş hareketinin yeniden başlayabilmesi için 1350 direncinin geçilmesi gerekmekte. Geri çekilmelerde ise 1330 desteği önemli olacaktır. Bu desteğin kırılması durumunda 1315 desteğine kadar geri çekilme devam edebilir.

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda artan risk iştahı ile 125 liranın altında işlem görüyor. Küresel piyasalarda, başta Japonya olmak üzere merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerinden teşvik beklentileri risk iştahını artırırken altına olan yatırımcı talebini de azalttı. Böylece, gram altın dün 123,5 liraya kadar geriledi. Bugün tepki alımlarıyla yükselen gram altın, 125 liranın altında 124,9 liradan işlem görüyor.Kapalıçarşı'da çeyrek altın 203 lira, Cumhuriyet altın ise 830 liradan satılıyor.  

Risk iştahı, merkez bankaları ve hükümetlerin teşvikleri artıracağı spekülasyonu ve küresel hisse senetlerinin İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararının çıktığı referandumun ardından görülen kayıpları geri alması ile birlikte, piyasalara geri döndü. ABD hisse senedi endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı. Yatırımcılar, İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) Perşembe günkü toplantısında faiz indirimine gitmesini beklerken, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, partisinin seçim zaferi sonrası mali harcamalraı artırmayı planladığını söyledi.

Singapur'da Phillip Futures Pte stratejisti Bryan Lum, "Piyasaların şu an için endişelerini bir kenara bırakması ile birlikte, kısa vadeli altın boğaları, bu durumu karlarını realize etmek için bir fırsat olarak görüyor," dedi ve "Ancak iyimser hava, yarın İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası hızlı bir şekilde tersine dönebilir. Piyasalarda İngiltere Merkez Bankası'nın bir teşvik paketi açıklayacağına ilişkin beklentiler yüksek ve bu konuda bir hayalkırıklığı, riskten kaçınma eğiliminin artmasına ve buna bağlı olarak tekrar altına kaçışa neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Petrol tekrar gevşedi

 

Bölgesel Fed'lerin yarısı Haziran'da faiz artırımı istedi

 

Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)