E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın son 3.5 yılın rekortmeni---

Altın son 3.5 yılın rekortmeni

Altın son 3.5 yılın rekortmeni
22 Ağustos 2011 - 08:11 borsagundem.com

Küresel ekonominin yavaşladığına ilişkin endişelerle desteklenen altın, Nisan 2007'den bu yana en en uzun süreli kazanç dönemini yaşıyor

Cuma günü ons fiyatı 1,880 dolarla rekor yenileyen altın, Nisan 2007'den bu yana en uzun süreli süreli kazanç dönemini kaydetti. Küresel ekonominin yavaşladığına ilişkin endişelerin hisse senetlerini aşağı çekmesi, yatırımcıyı altına yöneltti.
ABD'den gelen olumsuz ekonomik veriler ve Avrupa'daki borç krizinin büyüme rakamlarını etkileyeceğine ilişkin spekülasyonlar, altına 7. haftasında da kazanç sağladı. MSCI Tüm Dünya Endeksi'nde yer alan hisse senetleri ise, Morgan Stanley'nin küresel büyüme tahminlerini aşağı çekmesinin ardından yüzde 1.7 düşerek, 4. haftasını da aşağıda tamamladı.
Küresel ekonomiye duyulan güvenin azalmasının altını desteklediğini belirten MF Global Holdings Ltd.'ın analistlerinden Tom Pawlicki, Avrupa ve ABD'deki borç sorunlarını düzelmedikçe, altındaki yükselişin devam edeceğini söyledi.
Geçtiğimiz hafta Cuma günü Aralık vadeli altın kontratları Comex borsasında yüzde 1.5 değerlendi. Altın, 31 Temmuz'dan bu yana yüzde 12 artış kaydetti.
Londra borsasında ise spot altın 1920'den bu yana en uzun süreli yıllık kazanç dönemini yaşıyor. Altın, 11 yıldır yükselişini sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)