E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın stabil seyrediyor---

Altın stabil seyrediyor

Altın stabil seyrediyor
07 Nisan 2015 - 09:43 borsagundem.com

Altın, Fed'in faizleri bir süre daha düşük tutacağı beklentisi ile, iki günlük kazancını korudu

Altın, yatırımcıların ABD'de para politikasının olası yönü konusunda işaretler alabilmek için merkez bankacılarından gelen yorumları izlemesi ile birlikte, Fed'in faiz oranlarını daha uzun bir süre için değiştirmeyeceği beklentisine bağlı olarak, iki gün süren kazancını korudu. 

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,214.84 dolardan bugün Singapur saati ile 11:13'te 1,213.21 dolara geldi. Metal bugün erken saatlerde, yüzde 0.8 yükselerek 1,225 dolar ile 17 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altın Pazartesi ve Cuma günleri yüzde 0.4 değer kazandı. Altın Şanghay piyasasında yukarı yönde hareket etti.

Altın bu yıl, yatırımcıların Fed'in ne zaman faiz artırımına gidebileceğine ilişkin işaretler bulmak için ekonomik verileri değerlendirmesi ile birlikte yüzde 2.4 tırmandı. Yüksek faizler, yatırımcılarına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ilk faiz artırımının Temmuz ile Eylül arasındaki dönemde yapılması taraftarı olduğunu söylerken, New York Fed Başkanı William C. Dudley, Fed sıkılaştırmaya başladığında, faiz artırımlarının hızının muhtemelen "sığ" olacağını belirtti. 

New York'ta HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, "Altın güvercin para politikası yorumlarından daha da destek buldu," dedi ve "Hayalkırıklığı yaratan veriler, faiz artırımının bu yıl gerçekleşme olasılığına ilişkin piyasa beklentilerini daha da düşürebilir" şeklinde görüş bildirdi.

Dudley'in yorumları, Cuma günü açıklanan ve Mart ayında beklenenden daha yavaş bir artış gösteren tarım dışı istihdam verisinin ardından, Fed'in liderlik çekirdeğinden gelen ilk yorumlardı. dudley, 2006'dan bu yana yapılacak ilk faiz artırımının, verilere bağlı olacağını ve ekonominin gelecekte nasıl evrileceğinin tam olarak algılanamamasından dolayı belirsiz kalmaya devam ettiğini söyledi.

Pazartesi günü, üç gün üst üste düşüş gösterdikten sonra sıçrama yapan Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü fazla değişmeyerek 1,185.66 puandan kaldı. Dolar göstergesi, 2014 yılındaki yüzde 11'lik kazancınına rdından bu yıl da yüzde 4.8 yükseldi. 

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dün yüzde 2 kadar yükseldikten sonra, yüzde 0.4 gerileyerek ons başına 1,213.20 dolara indi. Şanghay'da yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 1 yükselerek 241.81 yuana (ons başına 1,214.62 dolar) çıktı.

Spot gümüş yüzde 0.5 düşüşle ons başına 16.9169 dolara geriledi ve düşüşünü ikinci güne taşıdı. Spot platin yüzde 0.4 kayıpla ons başına 1,172.88 dolara indi. Metal dün 1,186.88 dolar ile 5 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü. Palladyum yüzde 0.2 değer kazanrak ons başına 770.82 dolara ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)