E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Suriye'den destek buldu---

Altın Suriye'den destek buldu

Altın Suriye'den destek buldu
28 Ağustos 2013 - 09:41 borsagundem.com

Altın, Suriye'ye askeri müdahale endişeleri ile Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor

Artan Suriye gerilimi altına yaradı. Son 4 gündür yükselen altın fiyatları yükselişini hızlandırdı. 1430 dolara çıkan altının onsu Mayıs ortasından itibaren en yüksek seviyesine geldi.
ABD, Fransa ve İngiltere'den Suriye'ye müdahalenin yakın olduğuna yönelik işaretler altının 4 gündür süren yükselişinin uzamasına yol açtı.
Geçtiğimiz günlerde kritik 1400 dolar seviyesini geçen altın dün Suriye'ye müdahaleye yönelik gelen açıklamalarla yükselişini hızlandırdı. Altın yüzde 1'in üstünde artarak uluslararası piyasalarda ons başına 1430 dolara kadar çıktı. Altın böylece Mayıs ayı ortasından bu yana en yüksek seviyesini gördü.
YENİDEN GÜVENLİ LİMAN ALGISI
Analistler altının jeopolitik risklerle birlikte yaniden güvenli liman gibi görülmeye başladığını belirtiyor. Özellikle Suriye gerilimi sebebiyle dünya borsalarında yaşanan büyük düşüş borsalardan kaçan paranın altına sığınmasını sağlıyor. Dünyanın en büyük altın fonu SPDR Gold Trust'taki pozisyonlarda artış da "güvenli liman yorumlarını destekliyor. Bu fondaki altın pozisyonu 921 tona çıkarak Ağustos ayının zirvesine oturdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)