E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tarihi zirve öncesi o seviyenin üzerini gördü---

Altın tarihi zirve öncesi o seviyenin üzerini gördü

Altın tarihi zirve öncesi o seviyenin üzerini gördü
11 Haziran 2018 - 09:18 borsagundem.com

Altın fiyatları, Trump-Kim görüşmesi öncesi, G-7 toplantısındaki anlaşmazlıklar ile birlikte 1,300 doların üstünü gördü

Altın fiyatları, Singapur'da Salı günü düzenlenecek olan Trump-Kim zirvesi öncesi, G-7 zirvesine damgasını vuran dış ticarete ilişkin anlaşmazlıklarla birlikte ons başına 1,300 doların üzerini gördü.

Spot altın yüzde 0.2 değer kazanrak ons başına 1,301.35 dolara kadar çıktıktan sonra Mumbai saati ile 09:04'te 1,299.58 dolara geldi. Metal böylelikle üst üste üç gün ılımlı yükselişler gerçekleştirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düştükten sonra toparlanarak önceki kapanış seviyesine geldi.

Bu haftaki önemli olaylar arasında Çarşamba günkü muhtemel Fed faiz artırımı, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe ve Japonya Merkez Bankası'nın Cuma günkü toplantıları yer alıyor. İtalya'da Çarşamba günü düzenlenecek tahvil ihalesi de dikkatle izlenecek.

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Fed kararı kilit önemde," dedi ve "Dolarda bu yılki güçlü seyre rağmen, altın 1,300 dolar civarında kalmayı başardı. Bu durum, Fed etkisini dengeleyebileek yegane umut durumunda" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş, geçen hafta yüzde 2.3 yükseldikten sonra yüzde 0.6 daha arttı. Platin yüzde 0.4, palladyum ise yüzde 0.2 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)