E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tepki alımlarıyla yükseldi---

Altın tepki alımlarıyla yükseldi

Altın tepki alımlarıyla yükseldi
13 Aralık 2013 - 08:17 borsagundem.com

Altın dünkü hızlı düşüşün ardından alıcıların iştahının açılması ile yeniden yukarı yönlü hareket etti

Altın, fiyatların beş ayın en düşük seviyesine inmesinin alıcıları cezbedeceği spekülasyonunun, Fed'in gelecek haftaki toplantısında varlık alımlarını azaltacağı endişelerine ağır basmasının ardından, iki günlük kayıplarını durdurdu. Gümüş son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,229.15 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 11:50'de, 1,228.47 dolara geldi. Fiyatlar dün yüzde 2.1 ile 2 Aralık'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi ve bu hafta fazla değişiklik göstermedi. Metal 6 Aralık'ta, geçen hafta ABD'de tarım dışı istihdamın Kasım ayında beklenenden daha fazla artmasının ardından 1,210.61 dolara inerek 5 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Altın bu yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in parasal teşvikleri azaltacağı spekülasyonuna bağlı olarak yüzde 27 düştü ve 13 yılda ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi. Bloomberg'in 6 Aralık'ta düzenlediği ankete katılan ekonomistlerin yüzde 34'ü, Fed'in 17-18 Aralık'taki toplantısında aylık 85 milyar dolar olan varlık alılmlarını azaltma kararı alacağını düşünüyor. Bu oran, 8 Kasım'daki ankette yüzde 17 seviyesindeydi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, bugünkü raporunda, "Piyasalar, gelecek haftaki Fed toplantısında varlık alımlarının azaltılabileceği beklentisini fiyatlara yansıttı," dedi ve "Düşüşlerde daha iyi fiziki talep görüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dün 10 haftanın en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından, yüzde 0.2 yükselişle, ons başına 1,227.60 dolara çıktı. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 28 altındaydı.

Spot gümüş yüzde 1 düşüşle ons başına 19.3060 dolara kadar inerek 6 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra 19.3913 dolara geldi. Metal dün yüzde 3.9 ile 2 Aralık'tan bu yana en hızlı düşüşünü gösterdi ve üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Platin fazla değişmeyerek ons başına 1,363.23 dolarda kaldı ve son altı haftada ilk haftalık kazanca yöneldi. Palladyum da fazla değişmeyerek ons başına 718.25 dolarda kaldı ve haftalık kayba hazırlanıyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)