E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın toparlanıyor---

Altın toparlanıyor

Altın toparlanıyor
03 Aralık 2012 - 21:34 borsagundem.com

Altın, geçtiğimiz hafta yaşadığı sert düşüşün ardından bu hafta zayıflayan dolarla beraber toparlanmaya başladı

Altın, zayıflayan doların sarı metale alternatif yatırım olarak talebi artırmasıyla beraber son beş ayın en sert haftalık düşüşünden toparlanmaya başladı.
Dolar, Yunanistan'ın tahvil geri alımı teklifi ve ABDli politikacıların mali uçurum konusunda bir anlaşmaya varamayacağı endişeleriyle euro karşısında 6 haftanın dibini gördü. Cumartesi günü açıklanan rakamlara göre ise Çin'de imalat endeksi son 7 ayın zirvesine yükseldi. Goldman Sachs Group Inc. 30 Kasım'da açıkladığı bir raporda, değerli metaller ve enerjinin önümüzdeki 12 ay emtiayı yukarılara taşıyacağını belirtti.
Archer Financial Services Inc. kıdemli piyasa stratejisti Adam Klopfenstein, Bloomberg'le gerçekleştirdiği bir telefon röportajında "Yunanistan'dan gelen haberler ve zayıflayan dolarla beraber biraz risk alımı görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Şubat vadeli altının onsu New York saatiyle 10:21'de yüzde 0.4 çıkış kaydederek 1,720.10 dolara yükseltti. Fiyatlar geçtiğimiz hafta genelinde yüzde 2.2 düşüş kaydetti.
Goldmans Sachs önümüzdeki 12 ay boyunca emtialardan yüzde 7 oranında geri dönüş beklerken, değerli metallerden yüzde 8 oranında getiri sağlanacağı tahmininde bulundu. Mart vadeli gümüşün onsu yüzde 1.6 değer kazanarak 33.81 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)