E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın toparlanmaya başladı---

Altın toparlanmaya başladı

Altın toparlanmaya başladı
07 Mart 2012 - 12:53 borsagundem.com

Altın haftanın dip seviyesine inen altının yatırımcıları alıma teşvik etmesiyle metal yeniden yükselişe geçti

Dün büyüme endişeleri dolarda yükseliş, emtialarda düşüşe neden olurken altın fiyatları ise yüzde 1.9 oranında değer yitirmişti. Yunanistan'da yarınki tahvil takası öncesinde dolar euro karşısında ufak değişim kaydetti.
TheBullionDesk.com'da analist olan James Moore, "Altın dip seviyeden gelen alımlarla desteklenebilir. Ancak dün 200 günlük hareketli ortalamasının altına düşmesi sonrasında metal kısa vadede baskılara karşı kırılgan" ifadelerini kullandı.
Londra'da külçe altının ons fiyatı yüzde 0.1 artarak 1,675.88 dolar oldu. Dün fiyat 1,663.30 dolarla 25 Ocak'tan beri en düşük seviyeye inmişti. Nisan teslim metal Comex'te ise yüzde 0.2 arttı ve 1,676.20 dolardan işlem gördü.
Dün altın, Ocak ayının ortasından beri ilk kez 200 günlük hareketli ortalamasının altına inmişti. Fiyatın yaklaşık olarak 1,678 doların altına inmesi bazı yatırımcılara göre ayı piyasasına giriş sinyali olarak algılanıyor. Yine de bu yıl altın fiyatları yüzde 7 yükseldi.
Öte yandan Fransa'nın 2 numaralı bankası Societe Generale, UniCredit ve Assicurazioni Generali Yunanistan'ın tehdidinin ardından borç takasına dahil olacak kreditörler arasına katıldı. Borç takasıyla Yunanistan'ın özel sektör elindeki borçlarının yüzde 53.5 oranında azaltılması planlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)