E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Trump sendromu ile güçlü duruyor---

Altın Trump sendromu ile güçlü duruyor

Altın Trump sendromu ile güçlü duruyor
04 Kasım 2016 - 11:45 borsagundem.com

Altında, Trump'ın zaferle çıkabileceği endişeleri ile güvenli liman olma özelliğinin koruyor

Altın, gelecek hafta yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın Demokrat aday Hillary Clinton'a üstün gelebileceğine ilişkin endişelerin artması ve bunun sonucuu güvenli liman alımlarının güçlenmesinin etkisiyle, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının (Brexit) çıktığı halk oylamasının finans piyasalarını sarsmasından bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın üçüncü haftayı da kazançla geçerek 8 Temmuz'dan bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi ve Çarşamba günü ons başına 1308.02 dolara kadar çıkarak yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Altın üst üste altı seans yükseldikten sonra, haftanın son işlem günü 1304.47 dolar seviyelerine yükselmesinin ardından şu saatlerde yüzde 0.09 kayıpla 1301.56 seviyesinde...

Yatırımcılar, Citigroup Inc. ve UBS Group AG''nin, Trump'ın olası zaferinin altın fiyatlarını 1,400 dolara kadar çıkarabileceği tahminleri ile birlikte, gelecek haftaki seçimlerin tetiklediği ters akıntılarda seyretmeye çalışıyor. New York Times/CBS'in düzenlediği seçim anketine göre, Clinton Trump'ın yüzde 42'ye karşı yüzde 45 önünde. Clinton Ekim ayı ortasındaki ankette Trump'ın dokuz puan önündeydi. Washington Post/ABC News'un düzenlediği diğer ankete göre ise, Clinton geçen haftaya göre Trump'a karşı güç kaybetti.

Altın Trump ile 1400 dolara çıkabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)