E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Trump'ın kararı sonrası yatay seyretti---

Altın Trump'ın kararı sonrası yatay seyretti

Altın Trump'ın kararı sonrası yatay seyretti
09 Mayıs 2018 - 08:49 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD Başkanı Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı sonrası fazla değişmedi

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın nükleer programını durdurmak için 2015 yılında imzalanan anlaşmadan beklendiği üzere çekilme kararı almasının ardından fazla değişmedi. Australia & New Zealand Banking Group Ltd. (ANZ), İran'dan gelebilecek agresif bir tepkinin altını yükseltebileceğini kaydetti.

Spot altın, Salı günü yatay seyretmesinin ardından yüzde 0.1 gerileyerek, Singapur saati ile 10:59'da ons başına 1,313.34 dolara indi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yatay seyretti.

ANZ analisti Daniel Hynes, bilgilendirme notunda, piyasanın İran'ın tepkisini beklediğini kaydetti.

Hynes, "İran muhtemelen makul bir ortak olarak görünmeyi sürdürmeye gayret edecek ve Rusya ve Avrupalılarla birlikte çalışarak onaları ABD'nin karşısına getirmeye uğraşacak," dedi ve Eğer İran daha agresif bir tutum takınırsa, petrol, altın ve dolar kayda değer bir şekilde yükselebilir" şeklinde görüş bildirdi.

BMI Research, ABD'de reel faizlerin yükselmeye devam etmesi ile birlikte, altının 2018 yılında ortalama 1,300 dolarda kalacağı yolundaki tahminini sürdürdü ve 2019 yılında, ABD'de faiz artırım çevriminin zirve yapması ve enflasyonun gelişmiş ülkelerde yapısal olarak yüksek kalmaya devam etmesi ile brlikte ortalama 1,325 dolar seviyesinde seyretmesini beklediğini açıkladı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerken, platin yüzde 0.1 geriledi ve alladyum yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)