E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tutunma çabasında---

Altın tutunma çabasında

Altın tutunma çabasında
12 Ağustos 2016 - 07:17 borsagundem.com

Altın haftanın son işlem günü 1340 seviyesinin üzerine atma çabasında

Altın, merkez bankalarının büyümeyi destekleyici tutumunun süreceği spekülasyonunun küresel hisse senetlerine destek vermesi ve bunun sonucu güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin azalması ve ABD hisse senedi gösterge endekslerinin rekor seviyelere çıkmasının ardından kayıplarını korudu.

Ons altın dün 1335 dolara kadar gevşemesinin ardından kapanışını 1338 seviyesinden gerçekleştirdi. Haftanın son işlem günü 1334 seviyelerini test eden onsa altın şu saatlerde yüzde 0.10 artışla 1340 seviyesine yakın seyrediyor. Altın, Perşembe günkü yüzde 0.6'lık düşüşün ardından, bu haftaki kazancını yüzde 0.3'e daralttı.

Altın bu hafta, yatırımcıların Fed'in bu yıl faiz artırımına gidip gitmeyeceğini değerlendirmeleri ile birlikte dalgalı bir seyir izledi. Metal 2016 yılında, küresel hisse senetlerindeki yükselişe karşın yüzde 26 değer kazandı. Perşembe günü, ABD'de, Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), Dow Jones Endeksi ve Nasdaq Bileşik Endeksi, tümü birden rekor seviyelere yükseldi ve böylece her üç endeks de 1999'dan bu yana ilk kez aynı anda rekor seviyeye çıktı.

Sydney'de Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, "Altının hisse senetlerindeki yükselişten zarar görmesi kaçınılmaz," dedi ve "Para her iki taraf arasında giidip geliyor görünüyor. Bu nedenle, hisse senetlerindeki yükseliş, yatırımcıların değerli metallere olan yatırımcı iştahında düşüşe neden oluyor" şeklinde görüş bildirdi.

İşçisine altın verene prim borcu geliyor

 

İflas ertelemede mağduriyet riski!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)