E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın tutunma çabasında---

Altın tutunma çabasında

Altın tutunma çabasında
29 Kasım 2016 - 07:36 borsagundem.com

Altın İtalya referandumuna ilişkin endişeler ile 1190 dolar üzerinde kazançlarını koruma çabasında

Haftaya pozitif başlayan Altın, dolardaki gevşeme ve yaklaşan İtalya referanduma ilişkin endişeler ile son iki ayın en güçlü çıkışını yaparak kazançlarını korudu.

Yeni haftaya yukarı yönlü düzeltme hareketi ile başlasa da 1200 dolar seviyesini yukarı yönde aşamadı. Altın, dün yüzde 0.9 ile ons başına 1197 dolara kadar çıktıktan sonra 1193.40 seviyesinden kapandı. Sabah saatlerinde ise  1195 doları test etse de tekrar gevşeyerek yüzde 0.14 kayıpla 1191.71 dolara geldi. Fiyatlar bu ay yüzde 6.5 düşerek Kasım 2015'ten bu yana en kötü aylık performansına yöneldi.

Hafta sonu Wisconsin eyaletindeki sonuçlara Yeşil Parti ve Clinton tarafından oy sayımlarına hile
karıştığı gerekçesiyle itiraz edildi. Bu nedenle Dolar endeksi 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizinin düşmesi ile birlikte, düşüşünü üçüncü güne taşısa da 100.50 üzerindeki seyrini korudu.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, 4 Aralık'ta kritik bir referandum ile karşı karşıya. Anayasa reformunun oylanacağı bu referandumdan hayır oyu çıkabilir ve bunun sonucu Renzi istifa edebilir.

Haftanın devamında İtalya beklentilerinin yanında, ABD tarafından açıklanacak kritik GSYH ve tarım dışı istihdam verileri sarı metalin bundan sonraki hareketlerinde belirleyici olabilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)