E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üç günlük kayıplarını geri almaya çalışıyor---

Altın üç günlük kayıplarını geri almaya çalışıyor

Altın üç günlük kayıplarını geri almaya çalışıyor
15 Kasım 2016 - 07:32 borsagundem.com

Altın, doların dokuz ayın zirvesinden düşmesi ile birlikte, üç gün süren kaybının ardından değer kazandı

Altın, doların dokuz ayın en yüksek seviyesinden gerilemesi ve yatırımcıların ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın politika yaklaşımları konusundaki değerlendirmelerine ara vermeleri ile birlikte yükseldi ve üç gün süren düşüşünü sonlandırdı.

Spot altın 1337 dolar zirvelerinden başlayan üç günlük düşüşünü 1211 dolara kadar sürdürdükten sonra bu seviyeden tekrar toparladı. Altın yeni günde yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,231.41 dolara kadar çıktıktan sonra, şu saatlerde yüzde 0.50 kazançla 1224 dolardan işlem görüyor.

Metal, seçimden bu yana yüzde 4.4 ile geçen yılın Temmuz ayından bu yana en büyük üç günlük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, bu kaybının bir kısmını geri almaya çalışıyor. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü Şubat ayından bu yana en yüksek kapanışını yaptıktan sonra yüzde 0.2 düştü.

ABD Başkanı Barack Obama, son yurtdışı turu öncesi Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi, Cumhuriyetçi halefi Donald Trump'a tavsiyelerde bulundu. BBC'nin haberine göre Obama, 20 Ocak'ta görevi kendisinden devralacak olan Trump'a Amerikan halkına 'birlik sinyali' göndermesi tavsiyesinde bulundu.Demokrat Partili Başkan, "Trump'ın başkanlığıyla ilgili kaygılarınız var mı" sorusuna, "Kesinlikle. Tabii ki kaygılarım var. O ve ben bazı konularda farklı düşünüyoruz. Hükümet ve demokrasimiz sürat teknesi değil. Bir okyanus gemisi. Ben de başkanlığa geldiğimde bunu anladım" yanıtını verdi.

Dolar endeksi 1 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)